Poradna - Ájurvéda

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Ajurvéda

Prosím vysvětlit pojem ajurvéda těla i duše. Děkuji.

Odpovědi na otázku

Pozitivni mysleni a čisty telo
ájurvéda je považována za komplementární a alternativní lékařství, přičemž některé způsoby, jako bylinkářství, masírování a jóga jsou samostatná odvětví
Ajurvéda očišťuje od škodlivin a dodává energii
Tak tady je už všechno napsáno, není co dodat ...
Ajurvéda je údajně nejstarším léčebným systémem, jehož tradice sahá až 5000 let zpátky. Základem je kladení důrazu na prevenci, pozitivní myšlení, zdravou stravu a rovnováhu těla a mysli. Umožňuje pochopit zákonitosti přírody a tím navozovat, s ohledem na individuální konstrukci osobnosti, duševní i fyzickou stabilitu.
Ájurvéda, je sanskrtské slovo a znamená vědění o životě. Je to systém tradičního indického lékařství praktikovaný i v jiných zemích, včetně České Republiky, jako systém alternativní a komplementární medicíny. Nejstarší literatura o ájurvédě pochází již z védského období v Indii. Nejvlivnější díla jsou Sušruta samhitá a Čaraka samhitá, které ovlivňují tradiční lékařství i v tomto období. Ájurvédští praktičtí lékaři používají ájurvédské bylinné preparáty a ájurvédské léčebné metody při lehkých onemocněních a chorobách. V západním světě se ájurvéda stala alternativním léčebným způsobem v zemích, kde její léčebné metody byly patentovány a duševní vlastnická práva legalizována jak západními, tak i indickými institucemi. Také v Americe je ájurvéda považována za komplementární a alternativní lékařství, přičemž některé způsoby, jako bylinkářství, masírování a jóga jsou samostatná odvětví.
Ajurvéda považována za nejstarší léčebný systém na světě.. Důraz klade na prevenci a neustálou podporu zdraví za pomoci vyvážené stravy, pozitivního myšlení, životního stylu ..
Ájurvéda je 5000 let stará indická medicína těla a mysli. Jedná se o nejstarší zachovalý léčebný systém na světě skládající se z jednotlivých unikátních systémů výživy, cvičení, bylinné terapie, relaxace, meditace, pročišťování organismu, aromaterapie a masáží.
Dávejte přednost lehce stravitelným pokrmům, večer jídlo omezte. Nejezte maso, uzeniny, vejce, tučná a smažená jídla. Pijte hodně vody, nejlépe převařenou s kouskem syrového zázvoru. Snažte se provozovat fyzickou aktivitu. Pravidelně (jednou za dva týdny) si dopřejte celotělovou masáž.
Ájurvéda je považována za nejstarší léčebný systém na světě. Ájurvéda je sanskrtské slovo, které můžeme přeložit jako “věda života”. Zrodila se ve starobylé Indii před asi 5000 lety a je často nazývána “matkou všech léčebných systémů”. Její kořeny sahají až do starého védského období. Od té doby byla po tisíce let předávána v ústní formě starými mistry jejich žákům. Většina dnes v západním světe známých přírodních léčebných systému má své kořeny právě v ájurvédě.
indická medicína, ktré věřím
Ajurvéda v překladu znamená "věda života". Důraz klade na prevenci a neustálou podporu zdraví za pomoci vyvážené stravy, pozitivního myšlení, životního stylu atd.
indická medicína, info např na http://www.ajurveda.cz/
Ájurvéda je nejstarší a nejholističtější systém péče o zdraví. Podle ájurvédy je stabilní rovnováha tří základních energetických charakteristik základem zdraví a jejich nerovnováha způsobuje pocity bolesti a jiná onemocnění a choroby.